Visvangst scholen in Wallonië

Visvangst scholen doelstellingen
Activiteiten in de visvangst scholen
Doelpubliek
Vind een visvangst schoolgebouw
Volg een visvangst-instructeur training
Accreditatie : de erkenning en de garantie van kwaliteit
Bezoek de site van de visvangst scholen www.ecolesdepeche.be

Doelstellingen van de vissen scholen

De passie voor het vissen is al lang doorgegeven van generatie op generatie. Helaas is de ketting gebroken en jongeren niet meer nam om deze voorouderlijke activiteit te bestendigen. Vissen scholen zijn een alternatief voor de overdracht van kennis van ervaren hengelaars en bieden een opleiding en geleerdheid structuur voor het praktijk van de visvangst. Vissen wordt beoefend als een vrijetijdsbesteding, maar ook als een sport op zich. De scholen ook ontdekkingen van wateractiviteiten, flora en fauna te organiseren om het publiek bewust te maken van de bescherming en het herstel van deze omgevingen te verhogen.

Voorgestelde activiteiten

Vissen scholen inleiden de jongeren en de jonge-at aan deze prachtige praktijk die de visvangst is. Tijdens deze cursussen, veel onderwerpen komen aan bod: water, rivier, het aquatisch milieu, de fauna en flora, de verschillende vistechnieken en alles wat je moet weten om een milieuvriendelijk visser geworden.
Visvangst scholen hebben de benodigde apparatuur om twintig mensen toe te rusten. Voor meer informatie, scholen hebben de basisuitrusting voor:

Pêcheurs groupés


• De grove vissen: hengels zonder rollen, schepnetten, aas emmers, drijvers, lood, haken ...
• Vissen voor Engels: hengels en molens, schepnetten, drijvers, lood, haken ...
• De vliegvissen: vlieg hengels, molens, zijde, diverse vliegen en editing tools ... waalse haken.
• De ontdekking van aquatische fauna: zeef, pincetten, vergrootglazen, verrekijkers.
• Analyse van de kwaliteit van het water.

Doelpubliek

Scholen, jeugdbewegingen, verenigingen, federaties, maar ook particulieren kunnen contact met de visvangstscholen nemen om aan een training deel te nemen.

Vind een visvangstschool

Er bestaat vijftien goedgekeurde visvangstscholen in Wallonië. Een kaart met de locatie van deze en  contact van de verantwoordelijke is te vinden op de website van de visvangstscholen.
Vind de dichtstbijzijnde visvangstschool van huis...

Volg een visvangst instructeur training

Visvangst instructeur training heeft de monitor training en de verantwoordelijke monitor training vervangt na de publicatie van het decreet van goedkeuring in 2007. Deze opleiding omvat daarom de doelstellingen van deze twee formaties : laten de monitor een initiatie die de voldoende kennis verwerft om de visvangst te oefenen in een eenvoudige situatie te kunnen geven, het ontwikkelen van een stageprogramma, bevordering van opleiding, beheren abonnementen ...

Formation de formateur

Vandaag werden drie opleidingen georganisserd door de Waalse huis van de visvangst voor de Vissen Fonds van Wallonië :
•    2008 - Louvain-la-Neuve (ADEPS Centrum)
•    2010-2011 - Habay-la-Neuve (Luxemburg Huis van Visvangst) & Marcinelle (Rustcentrum)
•    2012 - Liège (Boverie Park) in mededeling met de stad Luik

Voortdurende veranderingen bij de goedkeuring orde accreditatie van scholen en van visvangst trainers worden de opleidingen tijdelijk gestopt om aangepast aan de nieuwe regelgeving te worden.

moniteur de pêche 2

De goedkeuring : een erkenning en de garantie van kwaliteit

Na het volgen van de gehele vrucht van de training kunnen vissen trainers een goedgekeurd krijgen. Naast de erkenning van het werk van de trainer is de goedkeuring ook een kwaliteitsgarantie voor de opleidingen door erkende vissen trainers.


De voorwaarden voor de goedkeuring
De visvangst trainer kan goedkeuring krijgen als hij het aan de volgende voorwaarden voldoet:
• hebben met succes een training georganiseerd door het Centraal Comité van de vis Fonds gevolgd met de inhoud en kennissen evaluatiemethoden zijn gedefinieerd door hem;
• minimum achttien jaar oud zijn aan de invoering datum van de aanvraag voor goedkeuring;
• in het bezit zijn van een visvergunning van het Waals Gewest geldig voor het kalenderjaar;
• niet door een rechterlijke beslissing veroordeeld worden voor misdaden begaan in de wet van 1 juli 1954 op rivier vissen, de wet van 12 juli 1973 inzake de instandhouding van de natuur en de wet van 28 februari 1882 op de jacht en in de vijf jaar voorafgaand de introductie van de aanvraag tot goedkeuring;
• niet veroordeeld gewerden zijn in het verleden door een beslissing van de rechtbank berecht voor seksuele misdrijven.

Initiation enfant

De stappen

Geaccrediteerde trainers hebben een leiderschap training of een visvangst monitor training gevolgd en hebben een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van het Waalse Gewest. Erkenning wordt verleend voor een periode van tien jaar (hernieuwbaar), maar kan worden opgeschort op elk moment waarop de wettelijke eisen niet wordt voldaan.
Ter goedkeuring gewoon een aanvraag bij de Waalse openbare dienst in te dienen door het invullen van de visvangst trainer goedkeuring aanvraagformulier en door de bevestiging van de volgende documenten:
-    Een bewijs van goed gedrag, morele karakter gedateerd minder dan drie maanden op het moment van de aanvraag voor goedkeuring.
-    N.B. Als onderdeel van de visserijactiviteiten trainer, moet u kinderen te trainen. Daarom is het derhalve passend om een bewijs van goed gedrag, morele karakter voor het toezicht op minderjarigen voorspellen.
-    Het certificaat voor het passeren van de theoretische en praktische examens van het trainingsprogramma georganiseerd door het Waalse Vis Fonds (certificaat van verantwoordelijke visvangst Monitor of visvangst trainer).
-    Een copie van de identiteitskaart.
-    Twee recente foto's, pasfoto.
-    De copie van de verzekeringspolis die de aansprakelijkheid van de aanvrager in het kader van groepssessies is niet meer nodig. Inderdaad, de vis Fonds Wallonië gecontracteerd een groepsverzekering voor evenementen die plaatsvinden in het kader van goedgekeurde vissen scholen.


Al deze documenten moeten geretourneerd worden aan : avenue Prince de Liège, 15-5100 benen om de aandacht van de vis Fonds Wallonië - Trainer Accreditatie.

Meer informatie over de visserij scholen?
Bezoek de site www.ecolesdepeche.be

 

Voir aussi :